недеља, 7. мај 2023.

Podsetiše Me

 Podsetiše me neki, svojom objavom na Fb: "Kome baka nije davala batak i karabatak, a sama jela trticu i šiju ..."

Trticu uvek uklanjam i bacam i sada, sa mojih 67 😅 ali leđa i šiju i krilca (sem onog vršnog dela do prvog zglobića, koji takođe bacim) oglockam zadnjih 10-tak godina (jer mi žao da bacim, kerovi ne smeju pileće kosti, a nema ko drugi da pojede) i shvatih da na tim leđima i krilcima ima i poprilično mesenca, onako, sve ukupno, ništa manje nego u jednom karabataku. Tetiva je dobra samo da zamasti supu, tu, po meni, nema šta da se pojede, sem holesterola 😄 Sem ako imamo različite pogled na to šta je trtica. Po meni to je onaj sami vršak na kraju leđa, ispod kog izlaze  jaja, ali i izmet.
Otac mi je čim sam počela sedeti za stolom davao batak u ruku i uživao gledajući me kako ga tamnim 🤷 karabatak su mi, neko od odraslih, sekli. Belo meso sam počela dobijati kasnije, jer je ono prilično suvo i teško se guta (smatrali su roditelji), sem u supi, čorbici iseckani ili ako je baš, baš sočno, mekano, dinstano ili od pečenog pileta. 


Нема коментара:

Постави коментар