Izvesna persona daje repliku na moj comment na izlaganje dr. Nestorovića o tome, kako on reče, so nema nikakav uticaj na holesterol u oranizmu čoveka.
😂 ako razlaže masnoću u kuhinji i na podovima, sigurno će delovati i na masti, masnoće u organizmu. I pročistiti razne kanale u organizmu.
Nije rekao da nije poželjan unos preterane količine soli, jer bi to štetilo bubrezima i mokraćnim kanalima.
I još jedan važan podatak, na nekoliko nedelja pred porodjaj, ženama ginekolog savetuje prekid unosa soli u organizam, da bi kosti, karlične pre svega, malo omekšale i lakše se otvorile za prolaz bebe. I to puno govori o ulozi soli u ljudskom telu.
A so takodje utiče i na pritisak. Veći unos soli traži i više vode, tečnosti, a veći unos tečnosti dovodi do povećanja pritiska u organizmu. To je dobro za one sa niskim pritiskom, dok za osobe sa normalnim i povišenim može biti vrlo štetno.
Treba samo pažljivo skupljati podatke, činjenice i posložiti ih kao mozaik, povezivati ih. Tako je nastala i nauka uopšte, na kraju krajeva. Tamo neki grčki i drugi mislioci, filozofi su posmatranjem i povezivanjem svega do čega su dolazili postavili i temelje svim naukama. Naravno, ne treba sedeti i mozgati, nego u hodu, u svakodnevnom životu usput što čujete, vidite, pročitate, proučite u glavi, uporedite, nelogičnosti odbacite,a ostalo memorisano samo već ispliva na površinu u datom trenutku.
Ja i slivnike u kuhinji i kupatilu otpušavam uz pomoć soli kamene tuzlanske ili morske, kako kad.
Jeftinije je od majstora, a i komfornije. Soli naspete, po potrebi, manje, više sačekate 20-30min. i pustite vruću vodu...
Dr. Nestorovića cenim i volim da čujem njegova izlaganja, mada u poslednje vreme ga ima previše i to ne odobravam. To već prelazi u komercijalnu, a na uštrb kvaliteta. Počeo kao AV AV, da iskače i iz frižidera.
Нема коментара:
Постави коментар